Технология приборо­строения


Научно-технический журнал

Конструкція та моделювання акустоелектричного перетворювача енергії

Запропонована конструкція відноситься до електричних генераторів та може бути використана для перетворення акустичної енергії різного походження (шум літаків, автомобільного, залізничного транспорту, антропогенних шумів) в електричну та для боротьби з шумовим забрудненням. Пристрій здійснює перетворення акустичних енергії в електричну за допомогою п’єзоелементів у вигляді резонаторів Гельмгольцу,  їх циклічна деформація відбувається за рахунок акустичних хвиль, що потрапляють у отвір резонатору.

Предложенная конструкция относится к электрическим генераторам и может быть использована для преобразования акустической энергии различного происхождения (шум самолетов, автомобильного, железнодорожного транспорта, антропогенных шумов) в электрическую и для борьбы с шумовым загрязнением. Устройство осуществляет преобразование акустических энергии в электрическую с помощью пьезоэлементов в виде резонаторов Гельмгольца, их циклическая деформация происходит за счет акустических волн, попадающих в отверстие резонатора.

 The proposed design relates to electric generators and can be used to convert acoustic energy of various origin (noise of planes, road, railways, anthropogenic noise) into electric and to combat noise pollution. The device transforms acoustic energy into electric by means of piezoelectric cells in the form of Helmholtz resonators, their cyclic deformation occurs due to acoustic waves entering the hole of the resonator.

Скачать полную версию статьи